Ali je pomembno kaj si nanašaš na usnitce? 💋💄 – Izbiram sebe

Ali je pomembno kaj si nanašaš na usnitce? 💋💄

Zame je to zelo pomembno, saj pojemo skoraj vse, kar nanesemo na ustnice, kar pomeni, da pride tudi v naše telo!

Barvilo v tvoji šminki določa kakovost šminke.

 

V dražje in bistveno bolj kvalitetnejše šminke dodajo draga mineralna pigmenta ali karmin. Karmin je drago barvilo, saj je pridobljen iz žuželk, ki se imenujejo "cochineal" (žal ne vem slovenskega prevoda). 

Ali veš, da za izdelavo 1kg karmina je potrebno ročno obdelati 100 000 žuželk. 

Ravno zato so stroški karmina precej višji kot stroški sintetičnih barvil in zato v šminke cenejšega izvora dodajajo 

V cenejših šminkah za rdeče odtenke se uporablja svinčeno rdeče svinec, za roza-rdeče pa TEŽKE KOVINE, kot so arzen, svinec, živo srebro, nikelj, kadmij.

☠️To so strup za naše telo. ☠️

Ob dolgoletni uporabi šmink v telo vnesemo kar nekaj težkih kovin. Zaradi njih nastanejo raznorazne bolezni, ampak o tem sploh ne razmišljamo kaj veliko, saj smo prepričani, da so izdelki, ki se prodajajo v kozmetičnih trgovinah popolnoma varni.

Žal to ni res.

Težke kovine so glavni krivec za večino bolezni: izpadanje las, krhke nohte, izgubo spomina, izgubo libida, migrene, kronične zaprtosti, dermatitise in mnogo drugih. 

Če želimo telo pozdraviti, je potrebno telo očistiti, od znotraj. 

S kapljicami Root Clean Slate boš svojemu telesu pomagala odstraniti toksine in vse težke kovine, ki so se nabrali skozi tvoje življenje. 

Svoje kapljice si lahko naročiš tukaj. V kolikor se pa želiš še bolj podrobno izobraziti o kapljicah, te pa vabim, da si prebeteš objavo tukaj

P.s. Naslednjič uporabi kvalitetno šminko. 

Poskrbi za svoje zdravje in svoje ljubljene!