Zakaj potrebujemo kalcij in magnezij? – Energetska terapevtka Jana

Zakaj potrebujemo kalcij in magnezij?

Ob prehodu temperatur v naravi, se lahko pojavijo vnetja v telesu, kakršnakoli. Vsako vnetje je povišana temperatura v tem delu telesa.

Zakaj nastane vnetje rame, kolena, sklepov, dihal? Zakaj največje število obolenj jeseni ali spomladi?

Jeseni in spomladi, ko se zemlja segreva ali ohlaja, se dogajajo spremembe tudi v telesu. Telo se prilagaja in išče ravnovesje. Tudi tukaj drži rek tako znotraj kot zunaj, eden od zakonov narave.

V telesu ima kalcij učinek toplote, trdnosti, ogrevanja, zato so iz njega zgrajene kosti, magnezij pa telo hladi in ga je več v mišicah... Kalcija pa je v mišicah zelo malo. V nasprotju z kalcijem, je magnezij naložen pretežno v mišicah in s tem omogoča hlajenje telesa, prožnost tkiv in je v pomoč telesu, da lažje odplakne toksine.

Kalcij in magnezij morata biti v telesu v ravnovesju, da lahko zagotavljata ravnovesje.

Kadar ravnovesje ni zagotovljeno, se v telesu nabirajo toksini. In prav toksičnost telesa je odgovorna za vsa vnetja in bolečine.

Toksini, ki preplavljajo telo ob presnovnih reakcijah ne zmorejo zapustiti telesa po naravni poti, če jih je preveč in telo ne zmore razstrupljanja v zadostni meri. Iz teh delčkov nastajajo kristali kalcija, ki potujejo po telesu in se odlagajo stran od srca, od vitalnih organov in se odlagajo v rokah in nogah, sklepih, kjer ne ogrožajo življenja.

Tkivo postane pretoplo, nastane bolečina in vnetje v mišicah. Delci, ki se nabirajo na kosteh in zato z gibanjem ob drgnjenju poškodujejo tkiva, povzročijo bolečine v sklepih. Toksini, ki se naberejo v dihalih in jih ne moremo izdihniti, odplakniti, tudi povzročijo vnetje in bolečine v dihalih.

Torej, če odpravimo toksine iz telesa, omogočimo telesu razstrupljanje in zdravje.

Sama za odpravo toksonov iz telesa uporabljam tekoči zeolit, saj:

raztopi toksine in težke kovine, ki so naložene v tkivih telesa in celo v možganih.
Edino tekoči zeolit seže v možgane in odstrani vse toksine in težke kovine. 

Več o stem kako zeolit učinkuje na telo si lahko prebereš tukaj

Z ljubeznijo,

Jana

 

Get 10% OFF
Sign up now to get access to exclusive discount
Subscribe Now!