Kaj je tisto v tvojem telesu, kar imaš in se na zdravniških pregledih – Izbiram sebe

Kaj je tisto v tvojem telesu, kar imaš in se na zdravniških pregledih ne preverja in ne spada v telo?

Vem, da iščeš rešitve za tvoje neprijetnosti in raznorazne simptome, ki ti niso všeč.

Morda iščeš rešitev za anksioznost, depresijo, krče v mišicah, izpadanjem las, krhke nohte, izguba spomina, zmedenost, nespečnost, izbugo libida, utrujenost, migrene, hormonsko neravnovesje, avtizem, kronično zaprtost ali druge želodčno črevesne težave, srčno žilne bolezni, diabetes, paradentozo, odpravo tumorja, raka, dermatitisa, glivične infikcije, pomoč po obsevanju ali kemoterapiji, hujšanju...).

Verjetno si bila že na marsikaterem pregledu pri zdravniku ali kakšnem specialistu, mogoče si prejela kakšna "zdravila", a s svojim zdravjem še vedno nisi zadovoljna

Kaj je tisto v tvojem telesu, kar imaš in se na zdravniških pregledih ne preverja in ne spada v telo? 

Nikoli ne dobimo informacije koliko težkih kovin vsebuje naše telo. Težke kovine kot so: svinec, aluminij, živo srebro, baker, kadmij, nikelj, arzen so za naše telo zelo obremenilne in toksične. Zanimivo je tudi to, da ima vsaka oseba svojo lastno zlitino težkih kovin, ki je lastna le njemu.

Tukaj si lahko ogledaš kratek video, ki ti bo pomagal razumeti vpliv težkih kovin v telesu.

Kako pa težke kovine pridejo v naše telo in zakaj medicina ne govori o tem?

V naše telo smo težke kovine zaužili s hrano, z zdravili, amalgan zalivkami zob, s cepivi, vdihujemo jih s hlapi sodobnega pohištva, dišavami in čistili, kozmetiko, v prometu, nahajajo se celo v pitni vodi in v zraku.

Težke kovine so za telo tujek. Telo jih ni sposobno izločiti, zato je telo prisiljeno, da jih odloži, čim dlje stran od srca. So največji zaviralci regeneracije telesa, ker obremenjujejo celice in onemogočajo njihovo obnovo. Naložene v maščobnem tkivu so neestetske, na žalost pa so prisotne tudi v živčevju in seveda možganih, kar pa vpliva na naše zdravstveno stanje.

Težava s težkimi kovinami je v tem, da so podobne trdovratnim plevelom. Izrinejo koristne snovi iz celic, zasedejo prostor in jih je precej težko odstraniti. Še posebej, če za vsako zdravstveno težavo dobimo kemična "zdravila" in cepiva, tako se njihova vsebnost v telesu še poveča in telo postaja vedno bolj toksično in se ni sposobno samo očistiti in ozdraviti

Ali imaš zaradi toksičnosti telesa zdravstvene težave, na katere še nisi našla odgovorov?

Moram te potoložaiti, nisi edina. Moderni človek dandanes ne umira več zaradi starostne slabosti,  ampak zaradi posledic presnovnih bolezni. Morda delaš vse, kar si lahko omisliš,da bi bila zdrava. Držiš se organske prehrane, vadiš po svojih sposobnostih, meditiraš, vzameš si čas zase, jemlješ prehranska dopolnila, pa vendar... Delaš vse pravilno, pa vendar simptomi slabšega počutja še vedno obstajajo.

Kakšni pa so simptomi toksičnosti telesa?

Lahko si kronično utrujena, imaš kronične bolečine, glavobole,  bolečine v sklepih, zamegljen um, alegije, okus po kovinah v ustih, šibkost, razna vnetja, zaprtost in druge prebavne motnje, dovzetnost za okužbe, živčnost, tesnobo, nespečnost, slab spomin, glivice, zaraščanje bakterij po telesu, izpuščaje na koži, pomanjkanje pozornosti, slabo razpoloženje, težko vzdžuješ telesno težo, slab zadah, imaš mrzle roke in noge, občutek dezorientiranost, nočno potenje, imaš slabo imunsko odpornost, pogoste prehlade ali vnetja, omotico, nizek libido, pogosta virusna obolenja, herpes, težave z zanositvijo, visok pritisk, depresijo, anksioznost, ADHD, OCD, otrplost, tiki, mravljinčenje, vročimi utripami, epilepsijo, ....

Vse to so lahko težave preobremenjenega telesa s težkimi kovinami, ki nam to kaže na zelo različne načine.

Strupene težke kovine lahko spodbudijo tudi vnetje v prebavnem traktu in tako sprostijo strupe tudi v naše črevesju. Tam pa se začne ne samo razstrupljanje, pač pa tudi oslabljeni imunski sistem. 

Rek, ki pravi, da "Dobro izgledaš" ni izvit iz trte, saj so prvi znaki našega zdravja vidni na obrazu takoj in pri vsakemu. 

Tudi tvoje osebno in dobro počutje vedno sije iz obraza. Kadar ni tako, lahko opaziš spremembe na obrazu kot posledice staranja, saj se celice ne zmorejo regenerirati in obnovljati v zadostni meri, ker za to nimajo pogojev. Dobri pogoji za obnovo pa pridejo iz notranjosti.

Mnoge škodljive substance se iz teles sicer izločajo po naarvnih poteh, vendar se nekatere odstranjujejo počasi in v premajhnem obsegu. Gre predvsem za lipofilne oz. hidrofilne spojine, ki imajo večjo tendenco do maščobnega tkiva, v katerem se kopičijo. To je tisti odvečni špehec, ki se največkrat nalaga okoli trebuha in bokov. Telesno breme določimo preko merjenja kemikalij oz. njihovih metabolitov v bioloških vzorcih, kot so kri, urin in materino mleko. Škodljive substance, ki se pogosto najdejo v človeškem telesu so živo srebro, arzen, organoklorovi pesticidi, perflorirane spojine, dioksini, svinec in podobno. Lahko so kemijsko toksične ali pa radioaktivne. Pogosto so najdene celo v popkovni krvi novorojenčkov.

Ali veš, da se kar 30% živega srebra, ki ga ima mama, prenese na plod že v maternici?

To dejstvo nam končno razjasni zakaj toliko dojenčkov trpi za raznimi dermatitisi, atopični dermatitisi in alergijami. V bistvu pa strupene toksine dobijo že v matirinem telesu, ker jih mama ni izločila in jih je prenesla na otroka. Težke kovine spreminjajo naš dedni zapis in se tako tudi dedujejo. 


Teh kemikalij dandanes ne moremo popolnoma izločiti in našega okolja, lahko pa na različne načine zmanjšamo našo izpostavljenost tem snovem npr. z uživanjem organske hrane, izogibanjem določenim materialom in kemikalijam. In seveda poskrbeti za pretočnost telesa, da telo opravi funkcijo razstrupljanja sam. Funkcijo razstrupljanja opravljajo jetra, ledvice, koža, pljuča, limfni sistem, maščevje, črevesje. Zato je smiselno, da podpremo naše organe razstrupljanja, da lahko opravijo svojo funkcijo in nam povrnejo zdravje telesa.

Vem, da si želiš povrniti dobro počutje in lahkotnosti v svoj vsakdan, zato te povabim, da si ogledaš zoom posnetek, kjer smo se pogovarjali o tem:  

  • kako težke kovine vplivajo na delovanje telesa in kako jih enostaven način izločiti
  • kako v svojemu telesu zmanjšati raven stresa in mu povrniti več energije in boljši fokus
  • kako telo na naraven način oskrbeti z vitamini, hranili, antioksidanti in aminokislinami

Če si želiš več splošnega dobrega počutja, imeti več energije in mirnega spanca, te povabimo, da pridobiš povezavo do trenutno najbolj zaželjenega video vsebine pri nas ta hip. 

Povezavo boš prejela direktno na svoj e-naslov. 

Tvoje prijave ni možno shraniti. Poskusi ponovno.
Juhu, tvoja prijava je sprejeta. Prosim preveri svoj e-nabiralnik. Poglej tudi v mapo s promocijami in neželjeno pošto.

Prijava na brezplačno ZOOM izobraževanje

Na naveden e-naslov boš v roku parih minutk prejela e-sporočilce, v katerem boš prejela datum in uro in direktno povezavo do ZOOM učilnice.


Včasih zaide v mapo s promocijami ali vsiljeno pošto.  

Prosim poglej še tja.


V primeru, da ga ne najdeš, mi prosim piši na info@janavizin.com.