Klinični dokazi, ki podpirajo uporabo aktiviranega Zeolita klinoptilol – Izbiram sebe

Klinični dokazi, ki podpirajo uporabo aktiviranega Zeolita klinoptilolita, suspendiranega v vodi, kot sredstva za povečanje izločanja strupenih težkih kovin z urinom

 Avtorji študije Flowers J, Lonky SA, Deitsch EJ
Objavljeno 4 November 2009 Volume 2009:1 Pages 11—18

Povzetek študije >>> https://doi.org/10.2147/NDS.S8043

James L Flowers1, Stewart A Lonky2, Erik J Deitsch3
1Eno Research and Development, Inc., Hillsborough, NC, USA; 2University of California at Los Angeles, Los Angeles, CA, USA; 3Wellness Industries, LLC, Parkland,

FL USA

 Učinkovito zdravljenje kroničnih bolezni, ki so posledica dolgotrajnega kopičenja težkih kovin v telesu, kot je helacijsko zdravljenje, predstavlja številne klinične izzive, vključno z neželenimi stranskimi učinki in nepredvidljivo učinkovitostjo. Uporaba naravnega zeolita, klinoptilolita za odstranjevanje teh strupenih snovi lahko nudi učinkovito in varno alternativo tradicionalnim pristopom. Ta študija je bila zasnovana za oceno sposobnosti aktiviranega klinoptilolita, suspendiranega v vodi (ACS), da odstrani težke kovine iz telesa z izločanjem urina brez neželenega odstranjevanja fiziološko pomembnih elektrolitov.

V protokolu sta bili uporabljeni dve skupini na katerih so izvajali zdravljenje, od katerih je vsaka sestavljala enajst zdravih moških, starih od 36 do 70 let. Prostovoljci so dobivali tržno dosegljivo različico študijske snovi sedem dni (skupina 1) in 30 dni (skupina 2), vzorce urina pa so zbirali v določenih časovnih točkah študije. Spremembe koncentracije težkih kovin v urinu so merili z induktivno povezano spektrometrijo plazemske mase in primerjali z izhodiščem. Prav tako so od petih posameznikov v vsaki skupini odvzeli vzorce seruma in izmerili serumske elektrolite pred in po odvzemu zdravila. 

Udeleženci obeh skupin so imeli povečane koncentracije težkih kovin v urinu z največjim izločanjem približno 4. dan. Klinično pomembnih sprememb serumskih elektrolitov v sedmih ali 30 dneh ni bilo opaziti. V zaključku ta študija dokazuje, da vsakodnevna uporaba suspenzije klinoptilolita predstavlja potencialno varen in učinkovit način za odstranjevanje strupenih težkih kovin iz telesa s povečanim izločanjem urina, ne da bi odstranili klinično škodljive količine vitalnih elektrolitov.