Šolski uspeh – Izbiram sebe

Šolski uspeh

Ta koncentracija pa je namenjena vsem šolarjem, dijakom in študentom, ki so kakorkoli obremenjeni z delom šolskega programa, v šoli ali doma. Številčne nize lahko otroci poslušajo, jih berejo, napišejo na neko mesto v zvezek ali preprosto na list, ki je na delovni površini. Otroci znajo biti zelo kreativni, zato jim pustimo, da sami ustvarijo za njih najboljši način uporabe. V veliko pomoč so lahko pri predelovanju velike količine snovi, pred kontrolnimi nalogami, izpiti ali maturo. Cilj si postavim jasen in ga imam ves čas v svoji zavesti: Vso učno snov prejemam lahkotno in radovedno. Moje misli so usmerjene v šolsko delo in učno snov z lahkoto predelam in si jo zapomnim. Naloge rešujem hitro in lahkotno.

 🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵

NAVODILA: Brala bom številčne nize, ki se bodo izpisovali. Koncentracijo lahko spremljaš z zaprtimi ali odprtimi očmi, kar ti je lažje. Hkrati spremljaj vsako številko tako, da jo izpišeš pred seboj na prosojno steno sfere, kot bi jo zapisovala na prosojno prizmo. Več števil bo sestavljalo en številčni niz in ko preberem en številčni niz, - izpisanega opazuj.

 Morda bo katera od števil potrebovala tvojo dodatno pozornost, morda bo katera od števil spremenila obliko, barvo ali lego.

Vse je v redu, ti le opazuj in spremljaj svoje občutke v telesu ob gledanju številčnega niza. Predstavljaj si, da udobno sediš v okrogli prosojni sferi.